Hvide blodlegemer og CBD Olie

Et velfungerende immunforsvar skal indeholde det fornødne antal hvide blodlegemer. Der findes råd til kostomlægninger som sikrer dette i denne artikel.

Hvide blodlegemer (WBCs), også kaldet leukocytter (Hvide Blod Celler), er cellerne i immunsystemet, der er involveret i, at beskytte kroppen mod både smitsomme sygdom og fremmede angribere såsom bakterier fra mad infektioner, parasitter og vira. Alle leukocytter produceres afledt af en multipotent celle i knoglemarven kendt som en hæmatopoietisk stamcelle. Leukocytter findes i hele kroppen, herunder i blodet og lymfesystemet.

Alle de hvide blodlegemer har kerner, der adskiller dem fra de andre blodceller, de kerneholdige røde blodlegemer (RBC) og blodplader. Alle leukocytter kan klassificeres på standarden:

De 2 bredeste kategorier klassificerer dem enten ved strukturen (granulocytr eller agranulocyt) eller ved celledelingsafstamning (myeloide celler eller lymfoide celler). Disse brede kategorier kan yderligere inddeles i fem hovedtyper:

 • Neutrofile
 • Eosinofile
 • Basofile
 • Lymfocytter og
 • Monocytter

Disse typer er kendetegnet ved deres fysiske og funktionelle egenskaber. Monocytter og neutrofiler er fagocyterende. Yderligere undertyper kan klassificeres; for eksempel blandt lymfocytter, der er B-celler, T-celler (dræberceller), og NK-celler.

Antallet af leukocytter i blodet er ofte en indikator for sygdom, og dermed er leukocyttallet en vigtig del af den komplette blodtælling. De normale hvide blodlegemer er normalt mellem 4 og 11 × 109 / l.

I USA er dette normalt udtrykt som 4,000-11,000 hvide blodlegemer pr. mikroliter blod. De udgør ca. 1% af det samlede blodvolumen i en sund voksen, hvilket gør dem væsentligt mindre talrige end RBC’erne på 40% til 45%.

1% kan gøre forskellen på sundhed og sygdom

Men denne 1% af blodet gør en stor forskel for sundhed, fordi din immunitet afhænger af det. En stigning i antallet af leukocytter i de øvre grænser kaldes leukocytose. Det er normalt, når det er en del af sunde immunreaktioner, der sker ofte. Det er unormalt, når det er af neoplastisk eller autoimmun oprindelse. Et fald under den nedre grænse kaldes leukopeni. Det svækker immunsystemet.

Navnet “hvide blodlegemer” stammer fra det fysiske udseende af en blodprøve efter densitetsgradient centrifugering. Hvide celler findes i bufferzonen, en tynd, typisk hvidt lag af kerneholdige celler mellem de sedimenterede røde blodlegemer og blodplasma og må udgøre omkring 1%.

Den videnskabelige betegnelse leukocyt afspejler direkte dens beskrivelse. Det er afledt af det græske ord leuko- betyder “hvide” og kytos betyder “hule fartøj”, med -cyte oversættes som “celle” i moderne brug.

Efter centrifugering kan man skelne et lag af klar væske (plasma), et lag af rød væske indeholdende de fleste af de røde blodlegemer, og et tyndt lag derimellem der skal udgøre mindre end 1% af det samlede volumen af blodprøven og som indeholder de fleste af de hvide blodlegemer og blodplader. Buffy coat metoden anvendes, for eksempel, for at ekstrahere DNA fra blod pattedyr (idet mammale røde blodlegemer er anucleate og indeholder ikke DNA).

Blood-Plasma-and-Buffy-Coat
Parasit diagnose med buffy coat metoden

Kvantitativ buffy coat metoden (QBC) er en laboratorietest (Se foto herover) til påvisning af f.eks. infektion med parasitter. Blodprøven indsættes i et QBC kapillarrør, som er belagt med acridinorange (et fluorescerende farvestof) og centrifugeres; de fluorescerende parasitter kan derefter observeres under ultraviolet lys ved grænsefladen mellem røde og hvide blodlegemer og buffy coat. Denne test er mere følsom end den konventionelle tyk smøre og i> 90% af tilfældene kan man også identificere flere arter af parasitter.

Vi kan tilbyde parasit diagnoser med en simpel blodprøve ved hjælp af en centrifuge test. Denne udføres af en læge som tilbyder denne test.

Læs også:

 • Marieb, Elaine N. (2007). Menneskelige anatomi & fysiologi (syvende red.). San Francisco: Pearson Benjamin Cummings. ISBN 0-8053-5910-9.

Hvide blodlegemer

Alle hvide blodlegemer er nukleeret, der adskiller dem fra de kernefri røde blodlegemer og blodplader. Typer af leukocytter kan klassificeres i standard måder. De 2 kategorier klassificerer dem enten ved strukturen (granulocytter eller agranulocytes) eller ved celledeling afstamning (myeloide celler eller lymfoide celler). Disse overskrifts kategorier kan yderligere inddeles i fem hovedtyper: Neutrofiler, eosinofiler, basofile, lymfocytter og monocytter. Disse typer er kendetegnet ved deres fysiske og funktionelle egenskaber. Monocytter og neutrofiler er fagocyterende. Yderligere undertyper kan klassificeres.

Granulocytter skelnes fra agranulocytes ved deres kerne form (de er fligede versus runde, dvs. polymorfonuklear versus mononukleære) og ved deres cytoplasma granulat (som er til stede eller fraværende, eller mere præcist, synlige i lysmikroskop eller ej synlige). Det andet modsætningsforhold er efter slægt: myeloide celler (neutrofiler, monocytter, eosinofiler og basofiler) adskiller sig fra lymfoide celler (lymfocytter) ved en hæmatopoietisk linje (cellulær differentiering afstamning).

Lymfocytter kan yderligere klassificeres som T-celler, B-celler og naturlige dræberceller.

Her ser du en oversigt over de enkelte bestanddele der skal til for at sikre et korrekt og velfungerende immunforsvar:

TypeUdseendeDiagramMax %
i voksne
Se også blodværdier
Diameter (μm)[6]Hoved formål (mål)Nucleus[4]Granules[4]Levetid[6]
NeutrophilPBNeutrophil.jpgNeutrophil.png62%10–12
 • Bakterier
 • Fungi
Flere lapperFint, let lilla (H&E stain)6 timer til få dage
(dage i spleenand andet væv)
EosinophilPBEosinophil.jpgEosinophil 1.png2.3%10–12
 • Større parasitter
 • Regulerer Allergisk/Betændelses respons
Dobbelt-fligedeFull of pink-orange (H&E stain)8–12 dage(cirkulerer i 4–5 timer)
BasophilPBBasophil.jpgBasophil.png0.4%12–15
 • Udløser histaminer for betændelsesrespons
Dobbelt-fligede eller 3 fligedeStor, BlåFå timer til få dage
LymphocyteLymphocyte2.jpgLymphocyte.png30%Små lymfocytter 7-8;

 

Store lymfocytter 12-15

 • B-celler: frigiver antistoffer og assisterer aktiveringen af T-celler
 • T-celler:
  • CD4 + Th (T-hjælper) celler: aktivere og regulere T- og B-celler
  • CD8 + cytotoksiske T-celler: virusinficerede celler og tumorceller.
  • γδ T-celler: bro mellem innateand adaptive immunrespons; fagocytose
  • Regulatoriske T-celler: Returnerer funktion af immunsystemet til normal drift efter infektion; forhindrer autoimmunitet
 • Naturlige dræberceller:
  virusinficerede celler og tumorceller.
Dyb farvning, “eccentric”NK-celler og cytotoksiske (CD8 +) T-CellerÅr for hukommelsesceller samt uger for alle andre
MonocyteMonocyte.jpgMonocyte.png5.3%15–30[7]Monocytter vandrer fra blodbanen til andre væv og differentiere i væv residente makrofager, Kupffer-celler i leveren.Nyre formetIngenTimer til dag

Parasitter, bakterier og inflammation kan give kræft

En af de vigtigste ting for sundhed er således de Hvide Blodlegemer fordi de skal beskytte kroppen mod parasitter, bakterier, inflammation og infektion. Hvis disse celler nedbrydes, er kroppen som modtagelig for infektioner af enhver art og det kan eller vil svække immunforsvaret og det kan tage mange år og være en dominerende årsag til kræft og mange andre sygdomme.

Den gennemsnitlige, sunde, hvide blodtælling skal være mellem 4.500 og 10.000 hvide blodlegemer. Når optællingen falder under et sundt niveau, mener de fleste behandlere, at der skal en overordentligt godt tilrettelagt god kost til, for at genskabe det tilstrækkelige antal hvide blodlegemeer.

Så snart vi spiser sundt og varieret og især får de af sundhedsstyrelsen anbefalede 600 gram anbefalede frugt, rodfrugt og grøntsager dagligt, så er der de bedste forudsætninger for at immunforsvaret kan komme til at fungere igen. Det er manglende ernæring, parasitter, bakterier der kan give et nedsat immunforsvar som står bag de fleste sygdomme som f.eks. kræft, diabetes, sklerose, alzheimers, m.v.

Dertil anbefaler vi at alle fødevarer købes økologisk, fordi du dermed slipper for kendte og ukendte potentielle ekstra virkninger som følge af at mange kemikalier blandes.

Formentligt vil man inden for kort tid finde, at f.eks. Diabetes opstår som følge af ubalancer i enzym balancen og bakterie tarmfloraen, som er altafgørende for at kunne optage ernæring, og man ved nu at f.eks. Alkohol, Nikotin og generelle tilsætningsstoffer i madindustrien er medvirkende til at forstyrre disse balancer. Dertil kommer at industrielt forarbejdet mad ikke giver den samme ernæringsværdi som vi engang fik ud af grøntsager dyrket på friland kontra nutidens grøntsager, som er dyrket i drivhuse, som er kemisk formodnet under transportvejen eller som indeholder skadelige stoffer f.eks. fra forurenet grundvand.

Hvad giver et sundt immunforsvar?

 1. Spis økologisk for at nedsætte risikoen for samvirkende dårlige effekter i din krop. Sundhedsstyrelsen har vendt rundt og i stedet for at liste ALLE fødevarer som indeholde skadelige stoffer for us, opfordrer nu vor sundhedsminister os til, at spise varieret, for dermed at opnå et for stort indtag af kun nogle få pesticider. Dette er jo det rene vanvid, især for en sundhedsminister, men vor offentlige database, som skatteyderne har betalt, er hermed udeblivet.Ca. 30% af de mest solgte normale fødevarer til økologisk brug er igennem 2015 blevet solgt i danske supermarkeder, hvilket blot bekræfter at mange ikke tør at tro på de officielle anbefalinger fra Sundhedsministeriet.
 2. Spis fødevarer, der vil øge hvide blodlegemer. Disse omfatter grøntsager som asparges, broccoli, blomkål, grønne linser, rødbeder, græskar og svampe, og mange frugter er medtager (typisk de søde) frugter som appelsiner og meloner. Medtag HVIDKÅL istedet for salat og bruge hvidkål til erstatning for enhver salat som ikke er dyrket på friland.
 3. Natural Medic og Sundhedsministeriet anbefaler at du undgår følgende fødevarer: Mælk, Mel, Pasta, Ris og Kartofler. Både tilsammen og hver for sig udgør de ikke noget godt valg for optimal ernæring og er samtidigt skaber af mange allergiske og formentligt også ADHD diagnoser. Fødevare anbefalinger som skal undgås stod på Sundhedsministeriets hjemmeside. Gravide bør helt undgå enhver form for ikke økologisk fødevare for dermed ikke at udsætte fostret for de giftstoffer som dit barn dermed kan opnå et indtag af.
 4. Enhver form for indtagelse af kaffe, sort the, koffein, limonade, sportsdrik eller sodavand (også danskvand). Jf. et partielt studie for 350.000 sodavandsindtagere over 10 år forøges risikoen for Diabetes med 22 % for hver daglige sodavand. Denne undersøgelse som er den største af sin art, bekræfter tillige at et immunsystem bliver beskadiget af indtagelse af kulsyreholdige drikke som sportsdrik, danskvand, sodavand, cola, limonader og de fleste sukkertilsatte læskedrikke.Der mange der mener at koffein er med til at skade kroppens evne til at forsvare sig selv. En kop kaffe giver energi mener mange, men fakta er der er mere energi i 1/ æble. Koffein er desuden op til 8 timer om at nå toppen af energi udnyttelse hvorfor myten om at en kop kaffe giver energi, hermed er punkteret. Drik istedet økologisk grøn eller helst HVID the.
  Drik istedet postevand, (for danskere: IKKE KILDEVAND der købes i butikker) som er sundere og har et PH indhold på 7.0 hvormimød f.eks. Cola og anre f.eks. Dansk vand som kan have et PH indhold på PH 2.4-35 for kendte Cola og mineralvandsprodukter.PH 7.0 svarer til Vand. PH7.365 svarer til blod. PH 8.0 svarer til havet. Jo højere PH et NATURLIGT produkt har jo bedre. Det kan anbefales at indtage vand med en PH værdi på min. 9.0 (Max 0,5 liter pr. 25 kg legemsvægt)
 5. Indarbejd fiskeolie i din kost. DHA ( docosahexaensyre ) er indeholdt i fiskeolien og er et kosttilskud som forhindrer de hvide blodlegemer at klistrer sig til blodtransportens indre vægge, hvorved der er faldende chancer for betændelses-sygdomme i knogler og i musklerne. Omega-3-6-9 fedtsyrer findes i fiskeolie hjælper til med, at reparere hvide blodlegemer og styrker immunforsvaret.Som alternativ til fiskeolie kan være f.eks. en kombineret Kæmpenatlysolie med HØRFRØ olie og hampeolie til erstatninger herfor hvis du er vegetar. hvis du IKKE er vegetar så sørg for et højt ugentlig indtag min. 3 gange ugentligt af rå fisk, forbejdet fisk fra Norden (Ikke asiatiske sorter)Fiskeolie indholdet som findes i større og fede fisk er bedst, fordi kroppen ikke behøver om omarbejde indholdet til Omega 3-6-9, men betænk også at spise små fisk som ikke har et så stort indhold af tungmetaller. Spis IKKE kød og fødevarer som indeholder et højt indhold af mættet fedt, men spis flerudmættet fedt såsom alt grønt, laks, tun, hellefisk, torsk, og mørke bladgrøntsager. Dette styrker de hvide blodlegemer.
 6. Det lavere mættet fedt indtag giver den bedste livsforsikring. De fedtindtag du indtager, der har brug for at få styrke antallet af de hvide blodlegemer bør være 30 procent af det daglige kalorieindtag. Du bør helt koncentrere dig om flerudmættet fedt. og IKKE mættet fedt. De resterende fedtindtag skal komme fra alternative kilder såsom raps olie, olivenolie, nødder, avocado og frø. Generelt kan man sige at PH værdien bør være højere end PH 8.0 og max. 10.5 i grøntsager, frugt, drikke og spise.
 7. Indtag et godt supplement af højt folinsyre med vitamin A, C-vitamin og zink, fordi de støtter de hvide blodlegemer og forebygger en cellulær opdeling. Kvalitets multivitaminer eller sund saft kan genopfylde beskadigede celler ved at give tilføjede ernæring, hvis en person er mangelfuld. Generelt kan man følge mange cancer hospitalers opskrifter fordi det netop der handler om at styrke kroppens eget immunforsvar.
 8. Indtag kun sunde bakterier hvis disse er tilsat en fødevare og hvis du føler der ikke er andre alternativer. Yoghurt kan holde kroppen sikkert fra infektioner, og selvom det er et mælkeprodukt kan Yoghurtens indehold af probiotika, eller bakterier, der stimulerer immunitets celler i mave- tarmkanalen forøges hvis man ikke har det store budget. Probiotika bidrager nemlig til at stimulere væksten af hvide blodlegemer. Brug af mælkeprodukter kan medfører allergier, knogleskørhed og hjerte problemer og i et stort svensk studie ligefrem for tidlig død ved indtagelse af mælk dagligt.
 9. Drik mindst to kopper grøn eller helst HVID økologisk te om dagen til at genopbygge hvide blodlegemer. Grøn te + Hvid Te (Topskud af grøn te) er samtidigt en rig antioxidant-kilde, hvilket ofte kan være en vigtig ingrediens til, at opretholde en sund bestandel af hvide blodlegemer. Hvid&Grøn te kan tillige beskytte mod eksperimentelt induceret DNA-skade, som kan mindske progression af skadelige celle kolonier. Koffeinfri grøn te giver cellerne immunbeskyttelse, især gavnligt for kræftpatienter i strålebehandling eller kemoterapi.
 10. Indtag CBD Olie som har et minimum af 40% aktivt CBD. Olien må ikke være sort, skal være økologisk produceret ved en ekstraktionsmetode som er baseret på CO2 eller vise skånsomme olie baserede ekstraktionsmetoder. For tiden indeholder disse også et mikromalt men målbart THC indhold, hvorfor dit kørekort kan mistes såfremt du standses i en alkoholkontrol og de samtidigt måles for THC i dit fedtvæv, og det kan spors i flere måneder efter indtagelsen.
 11. Spis Økologisk eller undgå tilsætningsstoffer af enhver art, f.eks. er det direkte farligt at drikke the som ikke er økologisk gr. de mange tilsætningsstoffer.

Kilder foruden Wikipedia:

 1. Maton, D., Hopkins, J., McLaughlin, Ch. W., Johnson, S., Warner, M. Q., LaHart, D., & Wright, J. D., Deep V. Kulkarni (1997). Human Biology and Health. Englewood Cliffs, New Jersey, US: Prentice Hall. ISBN 0-13-981176-1.
 2. LaFleur-Brooks, M. (2008). Exploring Medical Language: A Student-Directed Approach (7th ed.). St. Louis, Missouri, US: Mosby Elsevier. p. 398. ISBN 978-0-323-04950-4.
 3. “Vital and Health Statistics Series 11, No. 247 (03/2005)” (PDF). Retrieved 2014-02-02.
 4. Bruce Alberts, Alexander Johnson, Julian Lewis, Martin Raff, Keith Roberts, and Peter Walter (2002). “Leukocyte also known as macrophagesfunctions and percentage breakdown”. Molecular Biology of the Cell (4th ed.). New York: Garland Science. ISBN 0-8153-4072-9.
 5. Orkin, SH; Zon, LI (Feb 22, 2008). “SnapShot: hematopoiesis.”. Cell 132 (4): 712. doi:10.1016/j.cell.2008.02.013. PMID 18295585.
 6. Daniels, V. G., Wheater, P. R., & Burkitt, H.G. (1979). Functional histology: A text and colour atlas. Edinburgh: Churchill Livingstone. ISBN 0-443-01657-7.
 7. Handin, Robert I.; Samuel E. Lux; Thomas P. Stossel (2003). Blood: Principles and Practice of Hematology (2nd ed.). Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins. p. 471. ISBN 9780781719933. Retrieved 2013-06-18.
 8. Saladin, Kenneth (2012). Anatomy and Physiology: the Unit of Form and Function (6 ed.). New York: McGraw Hill. ISBN 978-0-07-337825-1.
 9. Wheater, Paul R.; Stevens, Alan (2002). Wheater’s basic histopathology: a colour atlas and text (PDF). Edinburgh: Churchill Livingstone. ISBN 0-443-07001-6.
 10. Pillay, J.; Den Braber, I.; Vrisekoop, N.; Kwast, L. M.; De Boer, R. J.; Borghans, J. A. M.; Tesselaar, K.; Koenderman, L. (2010). “In vivo labeling with 2H2O reveals a human neutrophil lifespan of 5.4 days”. Blood 116 (4): 625–7. dos:10.1182/blood-2010-01-259028. PMID 20410504.
 11. Falcone, Franco; Haas, Helmut; Gibbs, Bernard (15 December 2000). “The human basophil: a new appreciation of its role in immune responses.”. Blood 96 (13): 4028–38. PMID 11110670.
 12. Vinay Kumar; et al. (2010). Robbins and Cotran pathologic basis of disease. (8th ed.). Philadelphia, PA: Saunders/Elsevier. ISBN 1416031219.
 13. Espino J, Bejarano I, Paredes SD, González D, Barriga C, Reiter RJ, Pariente JA, Rodríguez AB (January 2010). “Melatonin Counteracts Altrations in Oxidative Metabolism and Cell Viability Induced by Intracellular Calcium Overload in Human Leucocytes: Changes with Age”.
 14. Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology 107: 590-597. doi:[10.1111/j.1742-7843.2010.00546.x]
 15. Kenneth Kaushansky et al., eds. (2010). Williams hematology (8th ed.). New York: McGraw-Hill Medical. ISBN 0071621512.
 16. Richard A. McPherson, Matthew R. Pincus, Naif Z. Abraham Jr.; et al. (eds.). Henry’s clinical diagnosis and management by laboratory methods (22nd ed.). Philadelphia, PA: Elsevier/Saunders. ISBN 1437709745.
 17. Lee Goldman; Andrew I. Schafer (eds.). Goldman’s Cecil medicine (24th ed.). Philadelphia: Elsevier/Saunders. ISBN 1437716040.
 18. McBride, JA; Dacie, JV; Shapley, R (Feb 1968). “The effect of splenectomy on the leucocyte count.”. British journal of haematology 14 (2): 225–31. doi:10.1111/j.1365-2141.1968.tb01489.x. PMID 5635603.
 19. Sundhedsstyrelsens ernæringsråd

Anbefalede eksterne links:

 • Atlas of Hematology
 • Leukocytes at the US National Library of Medicine Medical Subject Headings (MeSH)

Vi anbefaler også at du læser om:

Vær velkommen til at ringe 3216 7777 lokal 333 for mere information. Redigeret og forfattet af: Redaktør Michael Rasmussen. Seneste Version: 19.12.2015

 

Cannabis Olie, Medicinsk Cannabis Patenter og Cannabis Aktie udviklingen betyder at salget er rundet 1.000 milliarder kroner

Set hen over det meste af verden hører netop Cannabis producenter til i verdenseliten både hvad hvad angår vækst, aktiestigninger, ...
Læs mere...

Egen Kontorplads i Fælleskontor eller eget kontor til leje i Cannabis Samvirket

Få dit eget nyistandsatte kontor ELLER eget skrivebord hos MD.DK på imponerende 14.000 M2 i 2 domiciler i 2610 Rødovre ...
Læs mere...

Præcis dosering af Medicinsk Cannabis med WiFi til foreløbig 24.000 Cannabis hospitalspatienter

En lægebaseret virksomhed har opfundet en ny WiFi baseret Cannabis Inhalator for præcis Cannabis dosering og den forventes  i anvendelse til landets 24.000 Medicinsk Cannabis patienter ...
Læs mere...

Hvide blodlegemer og CBD Olie

Et velfungerende immunforsvar skal indeholde det fornødne antal hvide blodlegemer. Der findes råd til kostomlægninger som sikrer dette i denne artikel ...
Læs mere...